Top

Rondleiding Rosse buurt met gids, de bekende Wallen Tour in Amsterdam?

De Rosse buurt wie kent hem niet?! De Rosse Buurt, ookwel de Wallen, is de bekendste buurt van Amsterdam en misschien wel van heel Nederland. Bij de Rosse Buurt denkt iedereen meteen aan schaars geklede vrouwen met hun kleine peeskamertjes, maar de Rosse buurt is meer dan alleen schaars geklede vrouwen. Het is tevens het oudste gedeelte van de stad, met de Oude Kerk als middelpunt en de Warmoesstraat en de Zeedijk eromheen.

Tijdens deze Wallen Tour gaat u op stap met een van onze gidsen die u alles zal vertellen over deze bekendste buurt van Amsterdam! U spreekt op een centraal punt af met één van onze gidsen, waarna u vervolgens richting de Zeedijk vertrekt. De tour bevat tevens een pauze in een Amsterdams café. Gedurende de tocht komt u o.a. langs Chinatown, de rode lampjes, de Bananenbar, Casa Rosso en de smalste en roodste steeg van Amsterdam. De bekende Redlight District Tour, die u bij ons kunt boeken vanaf 8 personen op het door u zelf aangegeven tijdstip. Neem contact op voor meer informatie over deze stadswandeling in Amsterdam. Boek deze stadstour al vanaf €12,50 p.p. incl. btw. Komt u met een grotere groep naar Amsterdam, dan kunnen wij u natuurlijk een leuke korting aanbieden!

Boek de Wallen Tour
Home 1
5,0 rating based on 12.345 ratings
Overall rating: 5 out of 5 based on 4 reviews.

Bekijk onze uitjes in de Rosse Buurt

Vrijgezellenfeest in de Rosse Buurt? Of misschien een origineel bedrijfsuitje of familie uitje?
Wij hebben nog veel meer tips voor de invulling van uw dagje Amsterdam!

De wallen, of de walletjes zijn een aantal straten in Amsterdam waar prostitutie wordt bedreven. Het is een wereldwijd beroemde buurt, in het Engels aangeduid met Red Light District, vanwege de rode lampjes die traditioneel voor de kamertjes van de prostituees branden. De naam wallen refereert aan de burgwallen in het oude centrum van Amsterdam die worden omgeven door de grachtengordel. Dit zijn de Oudezijds Voorburgwal, de Oudezijds Achterburgwal, de Nieuwezijds Voorburgwal en de vroegere Nieuwezijds Achterburgwal (de huidige Spuistraat). De oude zijde ligt ten oosten van het Damrak, de nieuwe zijde ten westen. Deze burgwallen waren in het middeleeuwse Amsterdam oorspronkelijk een aarden wal, voorzien van een houten pallissade ter afscherming. De “wallen” zoals hier bedoeld bevinden zich aan de Oudezijde. Tijdens onze toer maakt u van uw dagje Amsterdam een heuse dagtrip! Onze gids laat u de mooiste plekjes zien in deze rode of roze buurt zien. Naast de Wallentoer kunt u bij ons ook terecht voor een rondleiding door bijvoorbeeld de Jordaan. Deze Jordaan en Wallen Tour is ook bij ons te boeken. Vraag voor meer informatie en tips over uitjes in Amsterdam naar één van onze collega’s. Sinds 2018 is het verplicht om een vergunning te hebben als gids. Onze gidsen beschikken over deze vergunning. Lees hierover meer.